فهرست مطالب

Journal of English Language Pedagogy and Practice
Volume:4 Issue: 9, Fall- Winter 2011

  • تاریخ انتشار: 1390/09/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سعیده آهنگری، بیوک بهنام، هانیه دواتگری اصل صفحات 1-23

    تحقیق حاضر به بررسی تاثیر استفاده از فعالیت های مختلف در یادگیری حروف اضافه در کلاسهایی با محوریت تعامل افزایشی صورت محور و معنی محور می پردازد. شرکت کنندگان در این تحقیق 57 نفر از دانشجوبان ترم دوم دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز می باشند که در کلاسهای گفت و شنود 3 ثبت نام نموده اند.در این تحقیق 2 گروه آزمایش و یک گروه کنترل وجود دارد. گروه آزمایش اول از تعامل افزایشی صورت محور  و گروه آزمایش دوم از تعامل افزایشی معنی محور برخودار شدند و این در حالیست که در گروه کنترل از هیچ نوع تعامل افزایشی استفاده نگردیده است . در ابتدا به منظور تعیین همسطح بودن شرکت کنندگان این تحقیق از آزمون PET  استفاده شده است. در طول 12 جلسه شرکت کنندگان  با استفاده  از دو فعالیت توصیف کتبی و شفاهی داستان استفاده از حروف اضافه را تمرین کردند. نتایج تحقیق نشان داد که شرکت کنندگانی که از تعامل افزایشی معنی محور برخوردار بودند در توصیف شفاهی داستان و استفاده از حروف اضافه  موفق تر از گروه آزمایش با تعامل افزایشی صورت محور و گروه کنترل بودند. این در حالیست که شرکت کنندگان در گروهی که از تعامل افزایشی صورت محور برخوردار بودند عملکردی بهتراز سایر گروه ها در توصیف کتبی داستان و استفاده از حروف اضافه  داشتند.

    کلیدواژگان: تعامل افزایشی صورت محور، تعامل افزایشی معنی محور، فعالیت توصیف کتبی داستان، فعالیت توصیف شفاهی داستان
  • سید محمد علوی، زهره مهماندوست صفحات 24-46

    این مطالعه با هدف بررسی منابع انگیزه در معلمان زبانهای خارجی در مدارس دولتی و موسسات خصوصی زبان انگلیسی ایرانی انجام پذیرفته است. برای دستیابی به اهداف این تحقیق پرسشنامه ای تحت عنوان ال تی ام اس بر اساس تحقیقات علمی مرتبط طراحی گردید. این پرسشنامه هفت منبع انگیزه از جمله عوامل انگیزه اقتصادی، اجتماعی، احساسی، اموزشی، عوامل درونی بشر دوستانه و موضوعی را مورد بررسی قرار داده است. پرسشنامه پس از  ازمایش و اعتبارسنجی  بر روی 200 نفر ازگروه های معلمان زبانهای خارجی زن و مرد که بر اساس جنسیت سن وضعیت تاهل تحصیلات دانشگاهی وضعیت شغلی و سالهای تجربه تدریس تقسیم بندی شده بودند، اجرا شد. نتایج تحلیلهای اماری پارامتریک یک سلسله مراتب از منابع انگیزه های معلمان را نشان داد که در بین گروه های مختلف معلمان برحسب تجربه تدریس و سطح تحصیلات یکسان نبود.  این مطالعه به دست اندرکاران عرصه اموزش پیشنهاد می کند که توجه بیشتری به منابع انگیزه های معلمان در جهت بهبود بخشیدن کیفیت اموزش زبان انگلیسی داشته باشند.

    کلیدواژگان: انگیزه معلم، انگیزه درونی، انگیزه بیرونی، انگیزه بشردوستانه، انگیزه موضوعی
  • سید جواد اسحقی سردرود* صفحات 47-63

    اخیرا بدلیل تغییر تفکر در عرصه آموزش و ارزیابی زبان انگلیسی ، علاقه مندی نوینی به ارزیابی دینامیک  برای جایگزینی آن با تستهای سنتی ایستا  پدید آمده تا در کلاسهای زبان بکار گرفته شود با وجود این، امروزه استفاده از ارزیابی دینامیک به مداوای کلینیکی کودکانی که مشکل یدگیری داشته اند محدود بوده است و بطور گسترده در حوزه آموزش زبان انگلیسی مطرح نبوده است. برای یافتن دلایل بکارگیری محدود این نوع از ارزیابی ، این تحقیق چارچوبی بر اساس اصول و توصیه های آموزشی ارایه شده در دوره بعد-متد را اتخاذ نمود تا در چگونگی تحقق این ارزیابی در کلاسهای زبان انگلیسی در ایران.کنکاش داشته باشد. در این راستا دو ابزار تحقیقاتی (پرسشنامه و مصاحبه) برای پی بردن به میزان آشنایی و تصور 51 استاد زبان انگلیسی ازقابل استفاده بودن ارزیابی دینامیک  بکار گرفته شد. نتایج بدست آمده نشان داد اکثر شرکت کنندگان در تحقیق  نظر منفی در این مورد داشتند و بر این باور بودند که بکارگیری تمام عیار این نوع ارزیابی بدلیل عواملی همچون عدم آموزش لازم اساتید، وقت گیر بودن مراحل اجرای آن، زیاد بودن تعداد د فراگیران زبان انگلیسی ، متداول بودن روش سنتی آزمون در مراکز آموزشی، و غیره ،عملا امکان پذیر نمی باشد این تحیق در آخر اتخاذ چارچوب بکاربسته شده در این مقاله را بعنوان چارچوبی نوین در سایر تحقیقات انتقادی در زمینه متدها، تیوریهاو ارزیابی های جایگزین پیشنهاد می دهد.

    کلیدواژگان: ارزیابی جایگزین، ارزیابی دینامیک، روش آموزشی دوره بعد-متد
  • فرزانه جاودانی*، حمیدرضا مهبودی، ناصر غفوری، آملیا عبدالله صفحات 64-96

    این مقاله به بررسی نگرش دانشجویان نسبت به نقش مراکز خودآموزی زبان در پیشبرد مهارت خواندن و درک مطلب متون تخصصی می پردازد. ارزیابی میزان موفقیت اجزاء مربوط ، تفسیر میزان درک زبان آموزان از مفاهیم مربوط به آن و سرانجام شناسایی عواملی که اجرای موفقیت آمیز اینگونه مراکز را تهدید یا تشویق می کنند از دیگر موارد بحث  شده در این مقاله می باشند. برای جمع آوری اطلاعاتی که نگرش دانشجویان را منعکس می کند ابزارهای کمی و کیفی مورد استفاده قرار گرفته است. خودآموزی زبان، هم به عنوان ابزاری برای بهبود مهارت زبان تخصصی و هم وسیله ای برای توسعه مهارتهای یادگیری مستقل توسط زبان آموزان امری مثبت ارزیابی شده است. مقاله حاضر تعدادی از عواملی را که منجر به چنین برداشت و نگرشهایی از سوی زبان آموزان می شدند را شناسایی و نشان می دهد که درک دانشجویان از امر خودآموزی یا یادگیری مستقل بیشتر سطحی و ضعیف است. در نهایت برای اجرای موفقیت آمیز خودآموزی زبان در برنامه های آموزشی راه کارهایی چند ارایه شده است.

    کلیدواژگان: استقلال، یادگیری مستقل، زبان تخصصی، مرکز خود آموزی، یادگیری مستقل زبان (خود آموزی زبان)
  • داود کوهی*، معصومه رحیم وند صفحات 97-129

    گروه آموزش زبان انگلیسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مراغه، مراغه، ایران دیدگاهی که اغلب در مواد درسی انگلسی با اهداف آکادمیکی انعکاس می یابد و مبتنی بر این باور است که نوشتار آکادمیکی اصالتا بیطرف، غیرشخصی وآموزشی است توسط گروهی از محققان انتقاد شده است. از طرف دیگر دیدگاهی وجود دارد که در آن نوشتار آکادمیکی دربردارنده تعامل میان نویسندگان خوانندگان ودرکل جامعه آکادمیکی میباشد. با داشتن چنین پیش فرضی، هدف اصلی این مطالعه جستجوی چگونگی ارایه، ساخت و طرح ریزی واعمال تغییرات و اصلاح نویسندگان از طریق نوشتار آکادمیک می باشد. درتحقیق فوق نظریه تیوریکی در مورد ساخت هویت برپایه ی مدل رز ایوانیچ (1998) میباشد که شامل چهار بعد به هم پیوسته هویت نویسندگی با عناوین هویت شرح حالی، هویت کلامی، هویت تالیفی و احتمال بروز هویت در بافتهای فرهنگی-اجتماعی و رسمی میباشد. ابزار تحلیلی که برای تجزیه تحلیل متون استفاده شده است مدل فراکلامی هایلند (2004) میباشد. با گردآوری و تجزیه تحلیل 30 مقاله تحقیقی توزیع کلی عناصر شاهدی شک و تردید اطمینان گرایشی و خوداشاره ای در چهار بخش مقالات تحقیقی (چکیده، مقدمه، متدلوژی، بحث و نتیجه گیری) محاسبه شد. . براساس نتایج این مطالعه، هویت یکی از ابعاد ضروری در نوشتار است و باید از طریق ایجاد آگاهی یا تدریس منحصر به فرد ویژگی های خاص در حوزه آموزش نوشتار در زبان دوم یا زبان خارجی گنجانده شود.

    کلیدواژگان: نوشتار آکادمیکی، هویت، خویشتن، عناصر فراگفتمان، انگلیسی برای اهداف آکادمیکی
  • رضا پیش قدم، مصطفی مرادی مقدم* صفحات 130-151

    مطالعه حاضر به بررسی کنش گفتار تبریک در زبان فارسی و انگلیسی بر مبنای محتوای معنایی مشترک پرداخته است. از 100 فیلم برای جمع آوری داده های تحقیق استفاده شد. چارچوب تحلیل داده ها بر اساس مدل الوود (2004) در نظر گرفته شد که از طریق جمله های تبریک در فیلم ها توانستیم این مدل را ویرایش کرده و طبقه بندی جدیدی برای تحلیل جمله های تبریک ارایه دهیم. این مدل ویرایش شده کمبودهای ساختار تحلیل الوود را برطرف کرده است. برخی از راهبردهای نامرتبط با تبریک نیز از مدل الوود حذف شد. در انتها، طبقه بندی به دست آمده شامل 6 راهبرد به نام تبریک گفتن، ذکر موقعیت، آرزوی خوشبختی، بیان احساس، جمله های مذهبی و تعریف و تمجید است. نتایج نشان داد که تفاوت معناداری بین راهبردهای استفاده شده در تبریک های فارسی و انگلیسی وجود دارد. دو زبان از لحاظ راهبردهایی مثل بیان موقعیت، بیان احساس و جمله های مذهبی تفاوت مهمی داشتند. در انتها، کاربردهای تحقیق ذکر شده است.

    کلیدواژگان: کاربردشناسی مقابله ای، کنش گفتار تبریک، تحلیل فیلم، مجذور کای
  • شبنم رنجبران اسکویی*، ابوالفضل رمضانی صفحات 152-174

    این تحقیق رابطه بین استراتژی های یادگیری لغت و متغیرهای یادگیری فراگیران ایرانی رشته زبان انگلیسی را، با توجه خاص به تیپ شخصیتی آنان ، به منظور یافتن کاربردهای آموزشی آن،  جهت تدریس زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی ، مورد بررسی قرار داد.هدف تحقیق حاضر، یافتن رابطه بین استراتژی های یادگیری لغت و دو تیپ شخصیتی هیجان پذیری و گشودگی به تجربه میان دانشجویان ایرانی رشته زبان انگلیسی بود. به منظور بررسی این موضوع ، نمونه آماری از جمعیت دانشجویان زبان انگلیسی برداشته شد . نمونه انتخابی برای تحلیل ، شامل 120 نفر از دانشجویان رشته زبان انگلیسی دانشگاه آزاد اسلامی تبریز  در گرایشهای مختلف بود . داده ها با استفاده از دو پرسشنامه جمع آوری گردید: پرسشنامه استراتژی های یادگیری لغت  اشمیت و پرسشنامه ارزیابی شخصیت هگزاکو که در تحقیق حاضر فقط دو بعد شخصیتی این پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفت. به منظور اندازه گیری رابطه بین متغیرهای یادگیری و استراتژی های یادگیری لغت ، ضریب همبستگی پیرسون مورد استفاده قرار گرفت. یافته ها ، تفاوت هایی را در استفاده از استراتژی ها نشان می دهد که نشانگر اینست که استراتژی های انتخاب شده به تیپ شخصیتی مرتبط است. این تحقیق نشان می دهد که رابطه مثبت بین هیجان پذیری و استراتژی های شناختی و فراشناختی وجود دارد ، همچنین بین گشودگی به تجربه و استراتژی های حافظه و همچنین استراتژی های اجتماعی رابطه مثبت وجود دارد.

    کلیدواژگان: هیجان پذیری، گشودگی به تجربه، استراتژی های یادگیری لغت، هگزاکو، استراتژی های شناختی، استراتژی های فراشناختی، استراتژی های حافظه، استراتژی های اجتماعی
  • مینا سجادی*، وحیده هادوی نیا صفحات 175-195

    انگلیسی با اهداف ویژه دانشگاهی و انگلیسی با اهداف ویژه شاخه های در حال گسترشی ازرشته اموزش زبان انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی در ایران می باشد. این شاخه ها نقش حاشیه ای در تحصیلات دانشگاهی دارند، وکمیسیون مربوطه در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری راهنمایی خاصی برای ایجاد و انتخاب موادآموزشی دانشگاهی مرتبط با زبانشناسی و استانداردهای ارتباطی موردانتظارمعلمان ارایه نمی دهد (مزدیسنا و تحریریان، 2008). این مقاله سعی در ارزیابی کتابی در زمینه انگلیسی با اهداف ویژه نگاشته شده جهت دانشجویان دوره کارشناسی رشته فیزیک باعنوان "انگلیسی برای دانشجویان رشته فیزیک" دارد که مرکز مطالعه و گردآوری کتب دانشگاهی رشته علوم انسانی (سمت) آن را منتشرنموده است. تحقیق حاضر برمبنای تکنیک های تحقیقی کیفی و کمی می باشد و مشتمل بر دو مرحله است. درمرحله نخست، ارزیابی بیرونی، درونی و کلی کتاب با استفاده از مدل مک دونا و شو (1993) انجام پذیرفت. در ارزیابی بیرونی کتاب، مخاطبان خاص، سطح مهارت، زمینه استفاده، زبان، دیدگاه های نویسنده درمورد زبان و روش، گنجاندن لیست واژگان / شاخص، ویژگی های بصری، و جنبه های فرهنگی مورد بررسی قرار گرفت. ارزیابی داخلی شامل ارایه مهارت ها، درجه بندی و تعیین توالی، مهارت های گفتمان،بخش شنیداری،ارایه سبک های مختلف یادگیری بود. و در ارزیابی کلی، تناسب کلی کتاب درسی مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله دوم، شش معلم به پرسشنامه 22 سوالی ارزیابی کتاب درسی برای بیان برداشت خود در مورد جنبه های مختلف کتاب های درسی پاسخ دادند. نتایج میزان تناسب کتاب درسی برای استفاده دانشجویان مقطع کارشناسی رشته فیزیک را بیان نمود. پیشنهادات برای تجدید نظر در آینده و / یا طراحی کتاب های درسی ارایه شده است.

    کلیدواژگان: بررسی، زبان تخصصی، کارشناسی فیزیک
  • محمدعلی ترابی* صفحات 196-213

    اصطلاح  " فلسفه تحقیق در زبانشناسی کاربردی "  طیف وسیعی از موضوعهای مهم فلسفی وتحقیقی در رابطه با زبانشناسی کاربردی را در بر می گیرد که مورد توجه ویژه پژوهشگران در زمینه تحقیق می باشند. ارزیابی رویکردهای سنتی در امر تحقیق ، مراحل انجام آن ونیاز به تجدید نظر و اتخاذ رویکردی تازه درزمینه اولویتهای بنیادی پژوهشی با عنایت به پیشرفتهای تازه در متدولوژی تحقیق ، بی تردید موضوعهای اساسی در روند کلی تحقیق در زبانشناسی کاربردی می باشند. موضوعهای تحقیقی و رویکردهای کاربردی در زمینه فلسفه تحقیق در زبانشناسی کاربردی اصولا شامل اتخاذ شیوه ها وروش های عملی ونظری ونیز اولویتها در فرایند تحقیق می باشند. تحقیق در زبانشناسی کاربردی ، ماهیت وویژگیهای اجتماعی - فرهنگی موضوع تحقیق ، ابعاد وعمق عوامل موثر در تحقیق ، بافت کلی تحقیق ، خصوصیات شرکت کنندگان در تحقیق ، نیاز مبرم استنتاج نتایج عمیق ومعنی دار نظری و کاربردی ، فرموله کردن نتایج تحقیق ، محدودیتهای در زمینه قابلیت تعمیم وانتقال نتایج ، بی تردید مسایل مهم و بنیادی هرتحقیق وپژوهش در زبانشناسی کاربردی می باشند.

    کلیدواژگان: فلسفه تحقیق، مورد پژوهی، روش علمی، استدلال قیاسی در تحقیق، استقرا، متدولوژی تحقیق
  • زهره یوسف وند*، احمدرضا لطفی صفحات 214-233

    توانایی خوانندگان در ادغام کردن اطلاعات جدید و اطلاعات قبلی ارایه شده در متن به عنوان بخش مهمی از فرایند درک مطلب در نظر گرفته می شود. یک جنبه از این فرایند عبارت است از بازیابی مرجع ضمیر در متنی که خوانده می شود. هدف از این تحقیق بررسی فرایند بازیابی مرجع ضمیر همچنین بررسی میزان دشواری انواع مختلف مراجع ضمیر می باشد. شرکت کنندگان این تحقیق 90 نفر از دانشجویان زبان انگلیسی می باشند که بطور تصادفی از بین دانشجویان در دسترس در مقطع کارشناسی از دانشگاهی در شهر اصفهان انتخاب شدند. ابزار استفاده شده در این تحقیق عبارت است از آزمون مرجع یابی متشکل از 30 متن مختلف علمی. در طول مطالعه از شرکت کنندگان خواسته شد که مراجع ضمیر را پیدا کنند و زیر آنها را خط بکشند. بعد از جمع آوری و طبقه بندی داده ها از نرم افزار  آمار ی SPSS برای تحلیل و بررسی داده ها استفاده شد. نتایج تحلیل واریانس یک طرفه. بر این نکته دلالت داشتند که مراجع ضمیر مختلف از لحاظ درجه دشواری بازیابی  متفاوت هستند، F (4, 87) = 10.28, p

    کلیدواژگان: مرجع های زبانی، مرجع گزینی، عوامل زبانی، عوامل متنی، درجه دشواری بازیابی، متون علمی
|
  • Saiedeh Ahangari, Biook Behnam, Hanieh Davatgari Asl Pages 1-23

    The current study examines the impact of different task types on learning prepositions in form and meaning- focused interaction enhancement- based classes. The participants were 57 second Year University students enrolled in three intact lab classes at Tabriz Islamic Azad University.  The first group was provided with form-focused interaction enhancement, the second with the meaning-focused interaction enhancement, and the third was the control group which received no interaction enhancement. During 12 sessions, the participants practiced using prepositions employing oral picture description and written picture description tasks. Having practiced using prepositions during the term using different tasks, the participants were presented with Oral Picture Description (OPD), and Written Picture Description (WPD) tasks in posttest. The results indicated that there are differences among the participants regarding their use of prepositions in performing oral picture description task in form and meaning–focused interaction enhancement- based classes. It also became clear that the group with meaning focused interaction enhancement outperformed the group with form- focused interactionenhancement and the control group. There were also differences among the participants of the three groups regarding their use of prepositions in WPD task in form and meaning -focused interaction enhancement- based classes.

    Keywords: Form- Focused Interaction Enhancement, Meaning- Focused Interaction Enhancement. Oral Picture Description Task, Written Picture Description Task
  • Seyyed Mohammad Alavi, Zohreh Mehmandoust Pages 24-46

    This study aimed to investigate sources of motivation of English language teachers in Iranian public and private language schools. To this end, a Language Teacher Motivation Source (LTMS) questionnaire was developed on the basis of the related literature. The LTMS examined four sources of motivation, i. e., extrinsic (economic, social, emotional, educational), intrinsic, altruistic, and subject matter motivation. Having been piloted and validated, the LTMS was administered to 200 male and female EFL teachers who had been classified in terms of their gender, age, marital status, academic degrees, job status, and their years of language teaching experiences. The results of parametric statistical analyses showed a hierarchy of language teacher sources of motivation that were not similar among different groups of language teachers in terms of their teaching experiences and level of education. This study suggests that authorities pay close attention to the sources of language teacher motivation to improve the quality of English language teaching and learning.

    Keywords: teacher motivation, extrinsic, intrinsic, altruistic, subject matter motivation
  • Seyed Javad Es-Hagi Sardrood * Pages 47-63

    Derived from the emerging paradigm shift in English language teaching and assessment, there has been a renewal of interest in dynamic assessment (DA) to be used as an alternative to the traditional static testing in language classrooms. However, to date, DA practice has been mostly limited to clinical treatments of children with learning disabilities, and it has not been widely incorporated into the EFL contexts. In order to find out the reasons behind the slow trend of DA practice, this research adopted a framework, based on the post method pedagogical principles and recommendations, to delve into the prospect of methodological realization of DA approaches in Iranian EFL classrooms. To this end, two instruments, a questionnaire and an interview were developed to explore the practicality of DA through seeking 51 Iranian EFL teachers' perception of DA practice in their classrooms. The results indicated that most of the teachers were negative about the practice of DA in their classrooms and believed that a full-fledged implementation of DA in Iranian EFL classrooms is too demanding. The feasibility of DA in Iranian EFL classrooms, where teachers are deprived of DA training, guideline, and technological resources, is questioned seriously due to the factors such as time-constrained nature of DA procedures, large number of students in EFL classrooms, the common practice of static tests as the mainstream, and overreliance on the teachers' teaching and assessment abilities. The paper suggests the framework of inquiry in this study, which was derived from the post method pedagogy, to be utilized as a blueprint for a critical appraisal of any alternative method or theory which is introduced into ELT contexts.

    Keywords: Alternative Assessment, Dynamic Assessment, Post Method Pedagogy
  • Farzaneh Javdani *, HamidReza Mahboudi, Naser Ghafoori, Amelia BT. Abdullah Pages 64-96

    This article presents the attitude of ESP learners towards the role of Self-Access Language Learning Centres in improving their reading comprehension. It provides an evaluation of the success of these contents as well as an interpretation of students’ understanding of the related concepts. Finally it identifies factors that enhance or hinder the successful implementation of Self-Access Language Learning. Both qualitative and quantitative instruments were used to elicit data that give insight into learners’ perceptions of the issues under review. Self-Access Language Learning was evaluated positively by the students, both as a means to improve specialised English and as a means to develop autonomy as well as autonomous learning skills. The study identified a number of factors that contributed to these perceptions. It also revealed that students’ understanding of independent learning is rather shallow. Finally a number of recommendations were made for a successful implementation of Self-Access Language Learning into a curriculum.

    Keywords: Autonomy, Autonomous Learning, English for specific purposes (ESP), Self-Access Centre (SAC), Self-Access Language Learning (SALL(
  • Davud Kuhi *, Masumeh Rahimivand Pages 97-129

    The view that academic writing is purely objective, impersonal and informational, which is often reflected in English for Academic Purposes materials, has been criticized by a number of researchers. By now, the view of academic writing as embodying interaction among writers, readers and the academic community as a whole has been established. Following this assumption, the present study focused on how second/foreign language writers enact, construct, and invent themselves through writing. In this study, the theoretical stance on identity is grounded on Ivanič’s (1998) four interrelated aspects of writer identity, namely autobiographical self, discoursal self, authorial self, and possibilities for self-hood in the socio-cultural and institutional contexts. Hyland’s model of metadiscourse (2004a) was used as the analytical tool for analyzing texts. Based on a corpus of 30 research articles, the overall distribution of evidential markers, hedges, boosters, attitude markers, and self-mentions were calculated across four rhetorical sections (Abstract, Introduction, Methodology, Discussion and Conclusion) of the research articles. According to the results of this study, identity is a critical aspect of writing which should be brought into the mainstream of second/foreign language writing pedagogy through consciousness -raising or the specific teaching of certain features.

    Keywords: academic writing, Identity, Self, Metadiscoursal Resources, English for Academic Purposes
  • Reza Pishghadam, Mostafa Morady Moghaddam * Pages 130-151

    This paper aims at studying the speech act of congratulation in Persian and English with regard to semantic formulas. To gather the semantic formulas related to congratulation, the researchers chose 100 movies (50 in Persian and 50 in English) as the instrument of the study. The only model of cross-cultural comparison was related to that of Elwood (2004). Therefore, we used Elwood’s model as the yardstick to design a new classification for coding congratulation utterances. The new model which is designed in this study covers the categories of the Elwood’s model but omits the overlapping strategies which were observed in that model. The new model enjoys more clarity and is more clear-cut. Also, the non-congratulatory categories of Elwood’s model are deleted in the new design. Six generic categories were recognized as the model of analysis: (1) offering congratulation; (2) mentioning the occasion; (3) blessing wish; (4) expressing feeling; (5) divine statement; and (6) complimenting. In order to investigate the significant of differences between Persian and English categories, the researchers employed Chi-square formula. The results of the study revealed that a) there is a significant difference among various semantic formulas in each language and b) Persian and English congratulation utterances are significantly different with regard to mentioning the occasion, expressing feeling, and divine statement. However, no significant difference was observed with regard to complimenting, offering congratulation and blessing wish. Pedagogical implications are discussed in the context of EFL to link theory into practice.

    Keywords: Contrastive Pragmatics, Congratulation Speech Act, Movie Analysis, Chi-square
  • Shabnam Ranjbaran Oskouei *, Abolfazl Ramezani Pages 152-174

    This study explored the relationship between vocabulary learning strategies and learner variables of Iranian learners of English as a foreign Language (EFL) with special reference to their personality types to examine what implications these associations have for teaching EFL. It tried to find any possible relation between vocabulary learning strategies use of Iranian EFL students and two personality types, namely emotionality and openness to experience. For so doing, a representative sample of the EFL students was chosen, which comprised 120 second year EFL students from Islamic Azad university of Tabriz.  The data were collected using two questionnaires - Schmitt’s vocabulary learning strategy questionnaire and HEXACO personality assessment questionnaire;only two dimensions of emotionality and openness to experience were investigated in this research. The Pearson correlation coefficient was used to measure the associations between the learner variables and use of vocabulary learning strategies. The findings showed differences in strategy use indicating that these strategy choices are correlated with their personality type. It was found that there is a positive relation between emotionality and cognitive strategies, and also between emotionality and metacognitive strategies. The results also showed that there is a positive relation between openness to experience and memory, and social strategies.

    Keywords: Emotionality, Openness to experience, vocabulary learning strategies, HEXACO, Cognitive strategies, Metacognitive strategies, Memory Strategies, Social Strategies
  • Mina Sajjadi *, Vahide Hadavi Nia Pages 175-195

    English for Academic Purposes (EAP) and English for Specific Purposes (ESP) are developing branches of English as a Foreign Language (EFL) instruction in Iran. These branches have a marginal status in the tertiary education, and the Ministry of Science, Research, and Technology’s high commission offers no clear guidance for selecting and developing basic academic instructional materials related to the linguistic or communicative standards expected by teachers (Mazdayasna & Tahririan, 2008). This paper tries to evaluate an ESP textbook written for BSc students of physics entitled, ‘English for the students of physics’, which is prepared by the Center for Studying and Compiling University Books in Humanities (SAMT). The present research was based on qualitative and quantitative research techniques and included two steps. First, internal, external and overall evaluation of the book was carried out based on McDonough & Shaw (1993) model. While conducting the external evaluation of the book, the intended audience, the proficiency level, the context of use, the language, the author's views on language and methodology, the inclusion of a vocabulary list/index, visual features, and the cultural aspects were examined. The internal evaluation included the presentation of the skills, grading and sequencing, discourse skills, listening section, the representation of different learning styles. And in overall evaluation, general suitability of the textbook was assessed. In the second step, six teachers each responded to a 22-item textbook evaluation questionnaire to express their perceptions concerning various aspects of the textbooks. The results revealed the extent of appropriateness of the textbook used by BSc students of physics. Suggestions are offered for the future revision and/or designing the textbooks.

    Keywords: ESP Textbook, Physics BSc, Evaluation
  • MohammadAli Torabi * Pages 196-213

    The term  “ philosophy of research in applied linguistics” may be considered to cover a wide range of academically and philosophically important issues that have recently begun to capture the attention of scholars in research programs in their efforts, on the one hand, to reflect upon how they have traditionally approached their scientific practices and, on the other, to reconsider and redefine their research priorities in the light of new findings and revise their methodologies and designs in the very scope of their field. Language researcher’s personal commitments and presumptions and other issues of central importance will, definitely, influence future developments in research programs in applied linguistics and possibly result in fundamental changes in the way researchers in linguistics currently view their own work as well as research priorities in general. The research topics and approaches applied in the field of philosophy of research in applied linguistics, definitely, involve various philosophical and theoretical commitments, as well as methodological preferences and practices. In the present paper, alternative beliefs about the fundamental issues of the philosophy of research in applied linguistics and the central issues in research methodologies have been discussed.

    Keywords: case study, Construct, Cultural Salience, Deductivism, Inductivism, Methodological Triangulation in Applied Linguistics, Operational Definitions
  • Zohreh Yousefvand *, AhmadReza Lotfi Pages 214-233

    The readers' ability to integrate current information with given information has been considered as an important component of reading comprehension process. One aspect of this integration process involves anaphoric resolution. The purpose of this study is to investigate the process of anaphoric resolution, focusing on inferential rigidity of different types of anaphoric ties. Ninety EFL learners were selected from the accessible population of undergraduate EFL students at a university in Iran. In this study an anaphoric resolution test, containing 30 different expository texts, was used. The participants were asked to underline the antecedents of the anaphors. Once the data was collected and scored, it was subjected to a number of appropriate statistical procedures. The Results of the analysis of variance revealed a significant effect of different types of anaphoric ties, F (4, 87) = 10.28, p

    Keywords: Anaphoric ties, Anaphoric resolution, Linguistic factors, Discourse factors, Inferential rigidity, Expository texts